Halálos robbanás rázta meg a belvárost + Videó + Képek

Oslóban ismeretlen eredetű robbanás történt pénteken a kormány épületénél. Egy halálos áldozatot biztosan követelt a detonáció. <br />

MNO
2011. 07. 22. 15:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A robbanás megrongált több kormányzati épületet. A miniszterelnöki hivatalnak helyet adó 17 szintes épület ablakainak nagyobb része betört. Több ember megsebesült. Károk keletkeztek az olajipari minisztérium közeli épületében is. Az utcán füst terjeng. Az irodákat kiürítették. A brit hírügynökség tudósítója nyolc sérültet számolt össze. A robbanás oka még ismeretlen, a helyszínen van egy összeroncsolódott gépkocsi is. A hatóságok nem bocsátkoznak találgatásokba. A közszolgálati rádió újságírója szerint a legnagyobb norvég bulvárlap szerkesztősége robbant föl.



Szemtanúk szerint az utcán mindenhol üvegdarabok és vér látható, illetve egy fiatalember mozdulatlanul feküdt, utóbb kiderült, hogy nem élte túl a robbanást. Az Aftonbladet svéd lap szerint elképzelhető, hogy autóba rejtett bomba robbant.



(Fotók: Reuters)

(MTI/Aftonbladet)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.