Így biztonságosabban gyógyíthatják a betegeket

Két szünetmentes áramellátást biztosító berendezést kapott a Heim Pál Gyermekkórház Üllői úti, illetve Madarász utcai részlege, a készülékek segítségével az életmentő műszerek áramkimaradás esetén sem fognak leállni.

MNO
2011. 07. 22. 15:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két szünetmentes áramforrás (UPS) többek között a sebészeti műtők, az Intenzív Terápiás Osztályok (ITO), a laborok és az urológia folyamatos működését teszi lehetővé. A két telephely rendelkezik ugyan dízel áramfejlesztőkkel, amelyek áramszünet esetén biztosítják a folyamatos működést, de néhány orvosi berendezésnél az a két-három perc is kritikus lehet, amíg a készülékek beindulnak.

A Budapest Bank által a kórháznak adományozott két – beszerzési áron összesen közel kilencmillió forint értékű – UPS biztosítja ezután például a lélegeztetőkészülékek és egyéb fontos műszerek szünetmentes áramellátását – adták hírül közleményben a bank képviselői. A bank bérelt irodáiban négy éven át működött a két berendezés, de idén már nem volt rájuk szükség, ezért a hitelintézet olyan intézményt keresett, ahol a készülékeknek nagy hasznát vehetik.

Rolek Ferenc, a bank vezérigazgató-helyettese elmondta: fontosnak tartják a civil szervezetek támogatását, ezen belül a gyerekek ellátásával foglalkozó intézmények megsegítését, ezért támogatják évek óta a koraszülött-mentésben élenjáró Peter Cerny Alapítványt, illetve a Heim Pál Gyermekkórházat.

Harmat György, a kórház főigazgató-főorvosa megköszönte a felajánlást. „Örömmel fogadtuk a szinte teljesen új, kifogástalanul működő berendezéseket, hiszen így biztonságosabbá válik a betegek gyógyítása. Mindkét telephelyünkön a legfontosabb eszközök, műszerek áramellátása lesz folyamatosan biztosítható a két szünetmentes áramforrás beépítésével” – fogalmazott az igazgató.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.