Jelentős mértékben nőtt a gyorsétteremlánc profitja

A piaci várakozásokat meghaladóan, 15 százalékkal nőtt a második negyedévben a McDonald’s profitja, elérve az 1,41 milliárd dollárt.

MNO
2011. 07. 22. 18:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egy részvényre jutó adózott eredmény 1,35 dollár lett az egy évvel korábbi 1,13 dollár után, 1,28 dolláros elemzői várakozás mellett. A cég pénteki közlése szerint a bevétel az időszakban 16 százalékkal 6,91 milliárd dollárra emelkedett, egy évvel korábban 5,95 milliárd dollár volt.

A jó eredmények nemcsak az új üzletnyitásoknak köszönhetők, a már meglévő „Mekikben” is jelentősen bővült a forgalom az új – elsősorban a fiatalokat megcélzó – értékesítési akciók bevezetése nyomán.

A cég két legnagyobb piacán, az Egyesült Államokban és Európában 6,9, illetve 9,1 százalékkal bővült a forgalom az egy évvel korábbihoz képest. Európában a franciák, a britek és az oroszok költötték a legtöbbet a McDonald’s-okban.

A cég mintegy 32 ezer éttermet üzemeltet világszerte.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.