Kedvező lépés a „korlátozott fizetésképtelenné” válás

Görögország „korlátozott nem fizetővé válásának” felel meg technikai szempontból a brüsszeli euróövezeti válságcsúcson elért egyezség az újabb görög finanszírozási csomagról, amely azonban összességében „fontos és kedvező lépés” az euróövezet pénzügyi stabilitásának megteremtése felé – közölte pénteki londoni elemzésében a Fitch Ratings.<br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/798808" target="_blank"><strong>• Részleges államcsődöt okoz a mentőcsomag Görögországban?</strong></a>

MNO
2011. 07. 22. 11:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legnagyobb európai hitelminősítő bejelentette, hogy a magánszektorbeli hitelezők bevonása a Görögország megsegítését célzó új pénzügyi programba besorolási szempontból „korlátozott nem fizetői eseménynek” minősül, és a Fitch Ratings ennek megfelelő – vagyis „RD” (restricted default) – szintre fogja módosítani az érintett görög kormánykötvények besorolását azon a napon, amikor a javasolt kötvénycsereprogram ajánlati időszaka lezárul. A Fitch „nem fizetési időszak utáni” besorolásokat fog megállapítani Görögországra és az új adósságpapírokra, amint a „nem fizetési eseményt” feloldja az új kötvények kibocsátása a programban részes kötvénytulajdonosok számára. A Fitch Ratings szerint ez az új osztályzat valószínűleg a spekulatív – vagyis nem befektetésre ajánlott, „bóvli” – sáv alján lesz.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.