„Magyarország könnyen megközelíthető”

A jövő héten Budapestre és Gödöllőre látogat a Világjátékok Nemzetközi Szövetségének (IWGA) delegációja. A szemlebizottságot fogadja Schmitt Pál köztársasági elnök.

MNO
2011. 07. 22. 17:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) sajtószolgálatának pénteki tájékoztatása szerint a küldöttség azt vizsgálja, hogy Budapest és Gödöllő alkalmas helyszín lenne-e az olimpián kívüli sportágak versenyének lebonyolítására 2017-ben. Az esemény megrendezésére a Nemzeti Sportszövetség szervezésében pályázott közösen a két város. A szemlebizottság tagja lesz Ron Froehlich, az IWGA elnöke és Joachim Gossow, a szervezet ügyvezető igazgatója is. A delegáció keddtől csütörtökig tartózkodik Magyarországon, ez idő alatt a létesítményeket, a szálláshelyeket, a média- és egészségügyi lehetőségeket vizsgálja meg a magyar pályázati anyag alapján.

A program fő eseményeként a küldöttséget Schmitt Pál köztársasági elnök is fogadja. „Tudatosítani szeretnénk a szemlebizottság tagjaiban, hogy Budapest és Gödöllő készen áll a Világjátékok versenyeinek megrendezésére” – hangsúlyozta Gémesi György, a Nemzeti Sportszövetség elnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke. „Magyarország könnyen megközelíthető helyszín Európából és azon kívülről is, a rendezvénynek megfelelő létesítményekkel, és természetesen a nemzetközi sportvilág által már megszokott jó magyar szervezéssel. Sportolóink a nem olimpiai versenyszámokban is jól teljesítenek, ez pedig arra ösztönözheti a magyar szurkolókat, hogy nagy számban drukkoljanak a különböző helyszíneken.”

A 2017-es Világjátékok helyszínéről az év végén dönt az IWGA.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.