Még mindig nem hiszi el, akkora ez a siker

Kis Károly, a kizárólag magyar játékosokat foglalkoztató MVM Paks vezetőedzője egy nappal a csütörtöki mérkőzés után is nehezen hiszi el, hogy együttese búcsúztatta a labdarúgó Európa Ligából a norvég Tromsöt, és készülhet a skót Hearts elleni következő párharcra.

MNO
2011. 07. 22. 15:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szakember pályafutása legnagyobb sikereként könyvelte el tanítványai 3–0-s csütörtöki győzelmét, amelynek köszönhetően – egyedüli állva maradt magyar csapatként – 4–1-es összesítéssel búcsúztatták az előzetesen esélyesebbnek tartott skandináv riválist, s továbbléptek a második számú európai kupasorozat 3. selejtezőkörébe. „Még mindig a találkozó hatása alatt vagyok, nem tudok mást mondani, mint amit már a lefújás után is mondtam: fantasztikus teljesítményt nyújtott a csapat” – nyilatkozta az MTI-nek Kis Károly.

„A Tromsö igazolta félelmetes hírét, valóban egy nagyon jó csapattal kerültünk szembe, sikerünk ezért is nagyon értékes. Amikor nekivágtunk a sorozatnak, álmunkban sem gondoltuk volna, hogy idáig eljutunk. Mi egy kis klub vagyunk, amelyik hat éve még az NB II-ben szerepelt, most pedig készülhetünk Edinburgh-be, a Hearts elleni összecsapásra. Még most is hihetetlen kimondani.”

A csütörtökön két gólt szerzett Kiss Tamás azt mondta, nem emlékszik rá, hogy utoljára mikor talált be kétszer is egy összecsapáson, de szerinte nem is ez a lényeges, hanem az, hogy a csapat jól küzdött és megérdemelten jutott tovább. „Mindig arról álmodoztunk, hogy Skóciába utazunk, az öltöző falára ki is van írva, hogy »Irány Glasgow!« – fogalmazott a csatár. – Ha ez az út nem is jött még össze, azért nem leszünk messze álmaink városától.”

Szerdán a magyar bajnok Videoton Székesfehérváron 3–2-re legyőzte a Sturm Grazot a Bajnokok Ligája-selejtező 2. fordulójának visszavágóján, 4–3-as összesítéssel azonban a Szabics Imrét is foglalkoztató osztrák alakulat jutott tovább. Az EL-ben a Ferencváros a hazai 2–1-es siker után csütörtökön hosszabbításban 3–1-es vereséget szenvedett a norvég Aalesund vendégeként, a Kecskemét pedig a saját stadionjában játszott 1–1 után csütörtök este 0–0-s döntetlent ért el a kazah Aktobe otthonában, így a magyar csapatok közül egyedüliként a Paks maradt állva az európai kupaporondon. Kis Károly csapata jövő csütörtökön Székesfehérváron fogadja a Heartsot, a visszavágóra augusztus 4-én kerül sor Edinburgh-ben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.