Metropolitan Múzeum: csúcsra járatva

Látogatórekordot döntött a New York-i Metropolitan Múzeum (Met): az utóbbi négy évtizedben nem volt példa akkora látogatószámra, amelyet a június végéig tartó pénzügyi évben ért el a híres amerikai intézmény.

MNO
2011. 07. 22. 17:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelzett időszakban több mint 5,6 millió ember nézte meg a múzeum kiállításait, ami 400 ezerrel több látogatót jelent a megelőző évinél. Az adat magában foglalja a Metropolitanhez tartozó észak-manhattani The Cloisters múzeum látogatóinak számát is.

A Met tájékoztatása szerint az érdeklődést néhány különleges kiállításuk növelte, köztük az Alexander McQueen: Savage Beauty című tárlat, amelyet május 4-i megnyitása óta több mint félmillióan láttak. A tavaly nyári Picasso-kiállítás ugyancsak sikeres volt: 703 ezer feletti nézőszámmal zárta kapuit.

„A Met igazán a világ múzeuma” – jelentette ki Thomas Campbell, az intézmény vezetője, aki nagy örömmel fogadta a rendkívüli érdeklődést.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.