Mi lesz a Mikroszkóp Színpaddal?

Nem érkezett pályázat a Mikroszkóp Színpad hasznosítására, a pénteken lejárt határidőt azonban nem hosszabbítják meg, hanem más megoldást keres a Fővárosi Önkormányzat.

MNO
2011. 07. 22. 16:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatóságán az MTI érdeklődésére pénteken elmondták, hogy mivel a felhívásra péntek délelőtt nem érkezett pályázat, nem várnak kandidálókra, hanem a főváros vezetése más megoldást keres, amiről a közgyűlés várhatóan ősz elején dönt.

A Fővárosi Önkormányzat kizárólagos tulajdonában lévő Mikroszkóp Színpad Nonprofit Kft. üzletrészének értékesítésére és a kft. által használt helyiségek bérletére a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. hirdetett nyilvános pályázatot június végén. Az ajánlatokat péntek délelőtt kellett benyújtani.

A június 6-i évadzáró társulati ülésen Verebes István igazgató – aki a pénzügyi keret szűkösségére hivatkozva 2010. december 1-jén adta be felmondását – azt mondta, működőképesen adja át a Kabaré 24-et (a korábbi Mikroszkóp Színpadot), a színháznak nincs tartozása.

Csomós Miklós kultúráért felelős főpolgármester-helyettes korábban elmondta: azután döntöttek a hasznosítási pályázat kiírásáról, hogy Verebes István csupán az évad végéig vállalta az intézmény vezetését, és több támogatást egy új igazgatónak sem tudna biztosítani a főváros. Hangsúlyozta, hogy az épületben mindenképpen kulturális intézmény működik a továbbiakban is, ám nem feltétlenül színház.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.