Több mint ezer mikrovállalkozás igényelt támogatást

Több mint ezer mikrovállalkozás igényelt támogatást július 15-ig az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programból (ÚMVP) mikrovállalkozás fejlesztésére a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól (MVH) – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) pénteken az MTI-vel.

MNO
2011. 07. 22. 14:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MVH-hoz összesen 1163 támogatási kérelem érkezett. A pályázók összesen több mint 24 milliárd forintot igényeltek. A mikrovállalkozások összesen 7 milliárd forintra pályázhattak. A keretből az 5000-nél kisebb lakosságszámú és a legfeljebb a négyzetkilométerenként 100 fő népsűrűségű településeken működő vagy induló vállalkozások kérhettek támogatást, cégenként legfeljebb 35 millió forintot.

A legtöbb pályázatot az MVH Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kirendeltsége kapta. Ide összesen 248 pályázat érkezett, míg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kirendeltséghez 233 kérelmet küldtek a gazdálkodók. Az ország északkeleti területeiről csaknem annyian igényeltek támogatást, mint a többi régióból összesen. A legkevesebb kérelmet, 109-et a Veszprém megyei MVH-kirendeltség kapta. A beérkezett kérelmekről legkésőbb december 20-ig döntenek – közölte a minisztérium.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.