Több száz tetemet foglaltak le

357 leölt cápa tetemét foglalták le az ecuadori hatóságok egy orvhalászhajón a Galápagos-szigeteki nemzeti park védett vizein.

MNO
2011. 07. 22. 11:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ecuadori halászhajó legénységével szemben büntetőeljárást kezdeményeznek – jelentette az ecuadori hírügynökség. Közlése szerint az eset kedden történt a Genovesa-szigettől délnyugatra. A Csendes-óceánban, Ecuador partjaitól mintegy ezer kilométerre nyugatra fekvő Galápagos-szigetek térsége 1979 óta az UNESCO természeti világörökségének részét képezi egyedülálló tengeri és szárazföldi állatvilágának köszönhetően. Szigorúan tilos a nemzeti park térségében fellelhető cápák kifogása, eladása és szállítmányozása.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.