Tovább erősödött a forint

A forint tovább erősödött a svájci frankhoz és a dollárhoz képest pénteken délelőttig, míg a többi devizával szemben stabil maradt. <br /><br />

MNO
2011. 07. 01. 8:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eurót pénteken 9.45-kor 265,17 forinton jegyezték, míg csütörtök délután 265 forinton felül állt.

A svájci frank árfolyama pénteken kora délelőtt 215,88 forint volt. A svájci fizetőeszköz a csütörtök délutáni 217,40 forintról gyengült erőteljesen.

A dollár árfolyama a csütörtök délutáni 183,20 forintról 182,68 forintra esett. Devizapiaci kereskedők az MTI kérdésére elmondták, hogy a piac nyugodt. Az eurót 265 forint alatt, 264,80 forinton is jegyezték. Az árfolyamot az euró/dollár ára határozza meg. Elmozdulást a görög hitelválsággal kapcsolatos „utórezgések” hozhatnak. Az euró erősödött a svájci frankkal szemben, aminek eredményeként a forint is erősödni tudott. Hétfőn az Egyesült Államokban ünnep lesz – figyelmeztettek a kereskedők –, így a péntek délutáni kereskedés várhatóan kevésbé lesz likvid.

Száz japán jen a csütörtök délutáni 227 forint után pénteken délelőtt 226,23 forintot ért.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.