Vonattal ütközött az autó

Vonattal ütközött egy személyautó pénteken kora délután Budapesten, a XVIII. kerületben, Pestszentimre állomásnál; a baleset miatt a Budapest–Lajosmizse–Kecskemét vonalon utazóknak mintegy félórás késésekre kell számítaniuk – közölte a Mávinform sajtóügyeletese.

MNO
2011. 07. 22. 12:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Peiper Károly elmondta: csak az autó vezetője sérült meg a balesetben, a Lajosmizsére tartó személyvonaton senki sem szenvedett sérüléseket. Az ütközés következtében a váltó megrongálódott, a helyreállítása két-három órán keresztül is eltarthat, ez idő alatt Kispest és Pestszentimre között autóbuszok szállítják az utasokat. Az autós a fénysorompó tiltó jelzése ellenére hajtott a sínekre – tette hozzá a Mávinform sajtóügyeletese.

Kisdi Máté, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője azt mondta: a szerelvény mintegy ötven méteren keresztül tolta maga előtt az autót. A gépkocsi sofőrje viszont a saját lábán szállt ki az autóból. Az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese az MTI-t arról tájékoztatta: a baleset helyszínéről egy embert vittek kórházba könnyebb sérülésekkel.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.