167 millió forinttal segít Kaposvár

Kaposvár önkormányzata az idei tanévben összesen 167 millió forinttal segíti a diákok iskolakezdését, tanulmányaik folytatását – közölte a városháza sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.

MNO
2011. 08. 29. 18:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tankönyvek és tanszerek vásárlásával, étkezési támogatásokkal, térítésmentes úszás- és korcsolyaoktatással, rendkívüli gyermekvédelmi segéllyel, ösztöndíjakkal támogatja az önkormányzat a kaposvári diákokat, csökkentve ezzel a családok kiadásait – sorolta Répás Orsolya az igénybe vehető lehetőségeket.

Ingyenes tankönyvekre 61,4 millió forintot különítettek el, s folytatják az iskolatej-akciót is, amelyre ebben a tanévben 38 milliót költ az önkormányzat több mint 4800 gyermeknek biztosítva napi egy pohár tejet. A rászorultság alapján 50 százalékban vagy teljes egészében átvállalják a gyerekek étkeztetésének költségeit, az átmenetileg vagy tartós létfenntartási gondokkal küzdő családoknak pedig rendkívüli gyermekvédelmi segélyt adnak.

A tanszerek megvásárlásához is segítséget nyújtanak – tette hozzá a sajtószóvivő. Kitért arra is, hogy 147 hátrányos helyzetű gyermek vesz rész az Arany János tehetséggondozó programban. Ők a szociális támogatás mellett ingyenesen utazhatnak, táborozhatnak vagy tanulhatnak különórákon.

Répás Orsolya közlése szerint a jól tanuló, családjukban nevelkedő cigány diákokat továbbra is külön ösztöndíjjal segíti az önkormányzat, erre kétmillió forintot különítettek el a költségvetésben. A felsőoktatásban tanulókról szólva elmondta: a Bursa Hungarica ösztöndíjára 23 millió forint áll rendelkezésre, és további jelentős, havi 30 ezer forintos kiemelt ösztöndíjat kapnak azok a diákok, akik hiányszakmákat (hegesztő, kőműves, ács, burkoló, villanyszerelő) tanulnak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.