17 éves átmeneti időszakban állapodtak meg

Tizenhét éves átmeneti időszakban állapodott meg a cseh kormány az egyházakkal, ez idő alatt az államtól még kapnak pénzügyi támogatást – közölték pénteken Prágában.

MNO
2011. 08. 26. 9:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezzel az egyezséggel lezárultak a tárgyalások a cseh állam és az egyházak között az egyházi kárpótlás ügyében. A hivatalos közlés szerint most a téma a parlament elé kerül, s ha az rábólint, az egyházi kárpótlásról szóló megállapodáscsomag 2013 januárjában életbe lép.

„Az átmeneti időszak első három évében az egyházak még az eddigi éves támogatást – mintegy 1,4 milliárd korona – fogják kapni. A negyedik évtől kezdve évente 5 százalékkal csökken az állami támogatás értéke” – mondta Jirí Besser kulturális miniszter a csütörtök este született egyezségről.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.