20 milliárdért újulhat meg az esztergomi vasútvonal

Két szakaszban, két közbeszerzéssel folytatja a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. a Budapest–Esztergom közti vasútvonal felújítását, a Pilisvörösvár és Esztergom közti mintegy 30 kilométeres vonal becsült költsége 19,9 milliárd forint – a nyílt közbeszerzési felhívások a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelentek meg.

MNO
2011. 08. 01. 11:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első szakasz a Pilisvörösvár és Piliscsaba állomások közti vágányok felújítását, továbbá műtárgyépítést, valamint a kapcsolódó biztosítóberendezési, távközlési, közműkiváltási, kábelkiváltási munkákat foglalja magába. Ennek a becsült költsége nettó 11,3 milliárd forint.

A második szakasz Piliscsabától Esztergomig tart, és ugyanazokat a munkákat kell elvégezni, mint az elsőben. Itt a becsült költség nettó 8,6 milliárd forint.

Az ajánlattételi határidő mindkét szakaszra szeptember 22. Az eredményhirdetés tervezett időpontja november 24, míg a szerződéskötésé december 5. A határidők is azonosak mindkét szakasz esetében. Az NIF honlapján szereplő adatok szerint a projekt uniós támogatása 85 százalék, a maradék 15 százalék a saját erő.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.