280 millió forint a megújuló energia kutatására

Több mint 280 millió forinttal támogatják az Óbudai Egyetemen a megújuló energiaforrások oktatását és kutatását; az intézmény az összeget pályázaton nyerte.

MNO
2011. 08. 26. 13:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A felsőoktatási intézmény tájékoztatása szerint a projekt közvetlen célja olyan, megújuló energiák oktatásával és kutatásával foglalkozó laborok, oktatási terek létrehozása, amelyek megfelelő háttér-infrastruktúrát biztosítanak az egyetemen folyó képzés, valamint a régióban működő akadémiai kutatóműhelyek és innovatív vállalkozások számára.

Mivel a fejlesztés a műszaki képzés és kutatás – azon belül is az energiaipari mint kiemelt iparágat érintő – feltételeinek javítását támogatja, hosszú távon a magyar gazdaság versenyképességének fejlesztését is célozza – olvasható a közleményben. A projekt nyitórendezvényét augusztus 31-én tartják az egyetemen.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.