29 határsértőt fogtak el

Összesen 29 külföldi határsértőt fogott el a rendőrség a pénteki nap során a Bács-Kiskun megyei határszakaszon – közölte a helyi rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese szombaton.

MNO
2011. 08. 27. 12:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magony Andrea tájékoztatása szerint a kelebiai határrendészeti kirendeltség járőrei pénteken a hajnali órákban az 5501-es számú úton hét líbiai, két tunéziai és egy palesztin állampolgárt igazoltattak, majd vontak eljárás alá. Ezt követően Kelebia bel- és külterületén további hét líbiai, két tunéziai, két algériai és egy marokkói állampolgárt fogtak el, akik jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni. Ezért előállították őket a határrendészeti kirendeltségre.

Meghallgatásuk során a külföldiek a tiltott határátlépés tényét elismerték. Közülük a palesztin állampolgárt a rendőrök átadták a migrációs ügyek osztályának őrizetbevétel céljából, a többi 21 embert pedig kiutasítást előkészítő őrizetbe vették a kiskunhalasi őrzött szálláson.

A Bács-Kiskun megyei határátkelőhelyeken ugyancsak pénteken további négy szerb és három afgán állampolgár kísérelt meg szabálytalanul hazánk területére lépni – jelezte a százados, hozzátéve, hogy ellenőrzésük során az útlevélkezelő megállapította: velük szemben beutazási és tartózkodási tilalmat rendeltek el, vagy nem rendelkeznek a beutazáshoz szükséges okmányokkal, illetve a megengedettnél hosszabb ideje tartózkodnak az Európai Unió tagállamainak területén.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.