30-40 milliárd forintot „kint hagyott” az Országgyűlés

Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár szerint a vártnál kisebb gazdasági növekedés ellensúlyozására elképzelhető további zárolás a tárcáknál, és a kormány megvizsgálja más kisebb gazdasági lépések szükségességét is.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/806333" target="_blank"><strong>• Nyolc-tíz apróbb tételre lesz szükség a kiigazításhoz + Videó</strong></a>

MNO
2011. 08. 31. 7:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az államtitkár a TV2 Mokka című műsorában szerdán emlékeztetett arra, hogy idén 250 milliárd forintot már elvontak a minisztériumok költségvetéséből, és azt mondta: sajnos, mivel kisebb lesz a gazdasági növekedés, szükség lehet további zárolásokra vagy arra, hogy megtegyenek kisebb korrekciós gazdasági lépéseket. Mint mondta, nem zárja ki, hogy módosítsanak olyan adótételeket, amelyekről már korábban is tárgyalt a parlament.

A cigaretta jövedéki adójánál tavasszal volt egy parlamenti szavazás, akkor 30-40 milliárd forintról nem döntött az Országgyűlés, ennyit „hagyott kint” e jövedéki adó keretében – fogalmazott Varga Mihály, hozzátéve: azt el tudja képzelni, hogy ilyen kisebb tételeknél „a kormány intézkedéseket fog hozni”.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.