46 halottat és 12 milliárd dolláros kárt hagyott hátra + Képek

Elérheti, sőt meghaladhatja a 12 milliárd dollárt a trópusi viharrá szelidült Irene hurrikán okozta kár – közölte kedden gazdasági szakértőkre hivatkozva a The Wall Street Journal. <br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/806528" target="_blank"><strong>• Az Egyesült Államok újra az államcsőd közelébe kerül?</strong></a>

MNO
2011. 08. 30. 14:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elsődleges számítások szerint a károk értéke a 6 és a 12 milliárd dollár közötti tartományban lehet, ám végleges adatokat csak a vihar által legjobban sújtott államok adatainak, valamint a szezonvégi idegenforgalmi veszteségek összesítése alapján lehet kikalkulálni. Amennyiben a kárérték meghaladja a 10 milliárd dollárt, az Irene felkerülhet az elmúlt két évtized anyagi értelemben legpusztítóbb viharainak 10-es toplistájára.



A lajstromot a 2005-ben Louisianában és Mississippiben tomboló Katrina vezeti, 105,8 milliárd dollárnyi okozott kárral. A második helyen az 1992-es Andrew áll 45,6 milliárd dollárral, a harmadikon pedig a 2008-as Ike 45,6 milliárddal. Az Egyesült Államoknak az Irene előtt az idén 35 milliárd dollárnyi kárt okoztak az időjárási szélsőségek.



A kedd reggeli adatok szerint az Irene halálos áldozatainak száma 46 főre emelkedett, ebből öten Haitin és a Dominikai Köztársaságban, a többiek az Egyesült Államok területén vesztették életüket. Ezzel a The Wall Street Journal szerint az Irene bekerült az amerikai történelem 30 leggyilkosabb tornádója közé.



(Fotók: Reuters)

Miközben Vermont, New Jersey és New York állam északi részének több kisebb települése kedden is a külvilágtól elvágva és víz alatt állt, a keleti part több turisztikai központjában újraindult az élet. Ocean Cityben újra üzemelnek a strandok, Atlantic City 11 kaszinója ismét fogadja a szerencsejátékosokat, Long Islanden pedig kedden már szörfversenyt rendeznek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.