A Balatonon is megmutatják a táncművészet szépségeit

Három nap alatt négy táncos előadást mutatnak be az idei Keszthelyi Táncpanorámán: a szeptember 15. és 17. között zajló programsorozatban gyerekelőadás, balett és néptánc is szerepel.

MNO
2011. 08. 28. 12:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Táncszínház és a Balaton Kongresszusi Központ és Színház kilencedik alkalommal megrendezett közös rendezvényének célja, hogy a balatoni régióban élőknek, pihenőknek is megmutassák a magyar táncművészet sokszínűségét – mondta Török Jolán, a Nemzeti Táncszínház igazgatója, hozzátéve, hogy az elmúlt évek sikerei azt jelzik, a keszthelyiek és a városban pihenők szeretik a rendezvényt, szívesen nézik a táncelőadásokat.

A Keszthelyi Táncpanorámán fellépő együttesek – a Honvéd Táncszínház, Budai László és vendégei, valamint a Szegedi Kortárs Balett – több műfajt is bemutatnak, így Török Jolán szerint mindenki megtalálhatja a kedvére valót. Mint rámutatott, olyan előadásokat választottak, amelyekre nehéz jegyet kapni és a Nemzeti Táncszínházban is rendszeresen telt házzal mennek.

A keszthelyi fesztivál szeptember 15-én a Honvéd Táncszínház Csipkerózsika című gyerekelőadásával kezdődik, amelyben a klasszikus mese a néptánc és a tradicionális magyar folklór elemeivel elevenedik meg. A Honvéd Táncszínház esti előadására a felnőtt közönséget várják. A Ballada – A halálba táncoltatott leány című produkció Hules Endre azonos című filmjével párhuzamosan készült. Az idei filmszemlén bemutatott alkotás és a táncelőadás koreográfusa Zsuráfszky Zoltán volt.

Szeptember 16-án este Tangó Pillanatok címmel Budai László és vendégei a tangó sokszínűségét mutatják be. A rendezvényt másnap este Juronics Tamás koreográfiája, a Carmina Burana zárja. A Szegedi Kortárs Balett előadása „egy civilizáció romjain tengődő, életben maradásáért küzdő, emberszerű barbár közösség rituálékkal teli életébe” nyújt bepillantást – olvasható az előadás ismertetőjében.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.