A bankszövetség előtt tüntetnek, kerekasztalt hoznának létre + Videó

A devizahitelesek védelmében tüntet Budapesten, a József nádor téren a Magyar Szociális Fórum. Azt tervezik, hogy élőláncot vonnak a bankszövetség székháza köré.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/805896" target="_blank"><strong>• Külföldi cégek adhatnak majd munkát a devizahiteleseknek</strong></a>

MNO
2011. 08. 26. 13:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téren 100-120 felháborodott, reményvesztett devizahiteles jelent meg – adta hírül péntek délután a Hír TV tudósítója.

A Hír TV-nek nyilatkozó Fülei-Szántó András elmondta: petíciót szeretnének átadni a bankszövetségnek, amelyben azt kérik, hogy a kormány és a bankszövetség a devizahitelesek megsegítése érdekében üljenek le egymással tárgyalni. Többek között azt javasolja, hogy hozzanak létre „devizahiteles kerekasztalt”.

Szerinte nem megoldás az árfolyamrögzítés, hiszen a már meglévő, esetleges 20 év helyett ezután akár 40 évig kell törleszteni a felvett hitelt. Benyújtottak korábban egy népi és egy népszavazási kezdeményezést is, amit elutasított az OVB. Éppen ezért fellebbezéssel az Alkotmánybírósághoz fordultak.

A Nádor utcán a Parlamenthez vonulnak majd a demonstrálók, akik a miniszterelnöknek is petíciót kívánnak átadni.

(HírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.