A britek nem kérnek a hitelből

Még mindig kevés brit háztartás és vállalat igényel hitelt a bankoktól a rossz gazdasági helyzet miatt – jelentette be a brit bankok szövetsége (BBA) kedden Londonban.

MNO
2011. 08. 23. 13:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BBA közölte: 33 717 új hitelt hagytak jóvá a bankok ingatlanvásárlásra júliusban, ami csak kevéssel több a júniusi és a tavalyi év hasonló időszakának értékéhez viszonyítva. A hitelkártya-adósságok és a hiteltúllépések törlesztésére felvett hitelek száma ugyanakkor csökkent – tették hozzá.

Korábban a BBA úgy látta, az emberek kevesebb pénzt takarítanak meg, mert emelkedtek a lakhatási költségek. A legutóbbi adatok azonban azt mutatják, hogy a bankokban elhelyezett megtakarítások növekedtek az elmúlt hónapban.

A BBA ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy az év első hét hónapjában mindössze 8,6 milliárd fonttal emelkedtek ezek a megtakarítások, míg a tavalyi év hasonló időszakában 16,3 milliárd fonttal nőttek a bankokban elhelyezett betétek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.