A Debrecen sem tud hibázni

A Győrhöz hasonlóan a Debrecen is megnyerte idei hetedik összecsapását, így továbbra is százszázalékos teljesítménnyel áll a tabella élén. Az idén először győzött a Vasas, amely a Ferencvárost múlta felül a Puskás Ferenc Stadionban, a Haladás viszont hiába vezetett kétszer is hazai pályán, végül meg kellett elégednie az egy ponttal a Kecskemét ellen.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/806131" target="_blank"><strong>• A Honvéd nyerte a Videoton elleni rangadót</strong></a>

Pintér Patrick
2011. 08. 28. 18:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

DEBRECEN–ÚJPEST 3-2 (1-1)
Debrecen, 8000 néző. Vezette: Iványi.
DVSC: Novakovics – Nagy Z., Simac, Mészáros N., Korhut – Bódi, Szakály P. (Nikolic, 90.), Ramos, Rezes (Varga J., sz.) – Kulcsár T. (Yannick, sz.), Coulibaly. Vezetőedző: Kondás Elemér.
Újpest: Balajcza – Szokol, Dvorschák, Mihajlovics, Pollák – Simon K., Markovics (Wilson, 86.), Egerszegi (Tajthy, sz.), Balogh B. (Rajczi, 52.) – Barczi, Kabát. Vezetőedző: Zoran Spisljak.
Gólszerző: Bódi (22.), Yannick (49.), Coulibaly (63.), ill. Egerszeg (37.), Simon K. (75.).

Hamar magához ragadta a kezdeményezést a Debrecen, s a félidő közepén egy szerencsés góllal vezetést is szerzett. Ám szép lassan feljött az Újpest, s egy szöglet után Egerszegi egyenlíteni tudott. A szünet után hasonló volt a mérkőzés forgatókönyve: gyorsan gólt szerzett a Loki a csereként beállt Yannick révén, majd Coulibaly növelte a különbséget. Az Újpest egyszer még vissza tudott jönni a mérkőzésbe, Simon szép cselek után nagy gólt lőtt a jobb sarokba, de a pontszerzésre már nem volt esélye.

HALADÁS–KECSKEMÉT 2-2 (1-1)
Szombathely, 3500 néző. Vezette: Vad II.
Haladás: Rózsa – Tóth P., Guzmics, Korolovszky, Búrány – Nagy I G., Kovács I. (Irhás, 65.), Iszlai, Halmosi – Kenesei K., Vujovics (Oross, 80.). Vezetőedző: Aczél Zoltán.
KTE: Németh G. – Maynard (Stokic, 72.), Gyagya (Radanovics, 68.), Balogh B., Mohl – Szavics, Bertus, Litsingi – Gyurcsó, Bori (Alempijevics, 60.), Foxi. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics.
Gólszerző: Vujovics (17.), Balogh B. (73. – öngól), ill. Bertus (19.), Mohl (78.).

Kétszer is vezetett hazai pályán a Haladás, mégsem sikerült nyernie: Vujovics a 17. percben a szombathelyi együttest juttatta előnyhöz, de két perc múlva Bertus egyenlített. Szinte ugyanez megismétlődött a találkozó hajrájában is, előbb Kenesei szabadrúgása után Balogh talált saját hálójába, majd öt minutummal később Mohl lőtt hatalmas gólt, ami egy pontot ért a KTE-nek.

VASAS–FERENCVÁROS 2-0 (1-0)
Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 3000 néző. Vezette: Szilasi.
Vasas: Ilizi – Kulcsár D., Gáspár, Kovács G., Sütő – Farkas B. – Simek (Ferkó, 67.), Dajic, Bárányos (Radványi, 88.), Arszics (Bakos, sz.) – Simic. Vezetőedző: Marijan Vlak.
FTC: Jova – Fülöp N., Csizmadia, Otten, Sváb – Jovanovics (Felipe Felix, 54.), Maróti, Tóth B. (Somalia, 78.), Junior – Oláh, Rósa D. (Fitos, 73.). Vezetőedző: Nagy Tamás.
Gólszerző: Kovács G. (5.), Bárányos (69.).

A vendégvédők bizonytalanságát kihasználva a Vasas már az 5. percben vezetett: Bárányos szabadrúgása után Kovács G. lőtt közelről a hálóba. Hiába tett meg mindent a Fradi az egyenlítésért, az összes lehetőségét elpuskázta, míg a másik oldalon Bárányos újabb gólt szerzett, így a piros-kékek megnyerték a találkozót.

Az élmezőny:
1. Debrecen 21 pont
2. Győr 21
3. Pécs 16
4. Honvéd 15
5. Diósgyőr 11

A góllövőlistát a 7 gólos Perics (Kaposvár) vezeti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.