A félelem szele elérte a kis- és középvállalatokat is

Egyre nagyobb aggodalommal figyelik a svájci frank erősödését a kis- és középvállalatok is az Ernst and Young kedden publikált felmérése szerint.

MNO
2011. 08. 30. 10:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzetközi tanácsadó összeállításában szereplő vállalatok 64 százaléka számít e tekintetben a helyzet romlására, míg júliusban arányuk még csak 11 százalék volt. Sőt 2009 február óta először fordult elő, hogy a pesszimisták többen voltak, mint az optimisták.

A megkérdezett 300 vállalatvezető közül a júliusi duplája, azaz 60 százaléka mondta azt, hogy a frank erősödése miatt veszteséget kellett elszenvednie.

A gépgyártók szakmai szervezete már a múlt héten megkongatta a vészharangot, mondván, a frank erősödése több kisvállalat létét fenyegeti a gép- és elektromos ipari ágazatban.

A svájci kormány már bejelentett egy kétmilliárd svájci frankos mentőcsomagot a leginkább érintett vállalatok számára, de ennek a részletei még kidolgozásra, illetve parlamenti jóváhagyásra várnak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.