A házakat is elárasztotta a lezúduló eső

Hatalmas eső zúdult Északkelet-Angliára szombaton, több helyen a házakat is elárasztotta a hirtelen, nagy mennyiségben lehullott csapadék.

MNO
2011. 08. 06. 18:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BBC szerint a helyzet Darlington, Durham, Consett és Northumberland egyes részein a legkritikusabb, itt sok házat is elöntött a víz. A tűzoltók szerint komoly a helyzet, de eddig még nem érkezett jelentés sérültekről. A tűzoltóság szóvivője szerint eddig két olyan esetről tudnak, ahol villám csapott egy épületbe. Northumbriában a rendőrség közölte: főként mellékutakat érintett a heves esőzés.

A környezetvédelmi hivatal arra figyelmeztetett, hogy további 50 milliméter csapadék várható szombat éjjel Anglia északkeleti részén. A hivatal folyamatosan figyeli a folyók vízállását Durham megyében és Northumberlandben.

A helyieket, különösen az úton lévőket, óvatosságra intették, és mint a hivatal szóvivője közölte: fel kell készülni az esetleges vészhelyzetekre. A folyamatosan zuhogó eső miatt a 64. percben 0-0 állásnál félbe kellett szakítani a Manchester United barátságos mérkőzését a Fiorentina csapatával.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.