A hibás adatokat közlők is megkapják reálhozamukat

A Nemzetgazdasági Minisztérium felszólította a magánnyugdíjpénztárakat, hogy maradéktalanul tegyenek eleget a volt tagok adatmódosítási kérelmének, és a tagi kifizetéseket a jogszabályban rögzített határidőn belül teljesítsék.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/804894" target="_blank"><strong>• A visszalépők nagy része megtakarítja a reálhozamát</strong></a> <br /><a href="http://www.mno.hu/portal/802911" target="_blank"><strong>• Adatmódosítás után legyen lehetőség az újabb utalásra</strong></a>

MNO
2011. 08. 23. 17:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A minisztérium keddi közleményében álhírnek minősítette és cáfolja azokat az információkat, hogy a hibás adatokat közlő egykori magánnyugdíjpénztár-tagok reálhozamának kifizetését leállították.

A közlemény emlékeztet arra, hogy az állami rendszerbe visszalépő volt pénztártagok 2011. május 31-ig nyilatkozhattak arról, hogy milyen bankszámlaszámra vagy lakcímre kérik a kifizetést. A nyilatkozat hiányában a magánnyugdíjpénztáraknak a visszalépő tagi kifizetések összegét a nyilvántartásaikban szereplő lakcímre kellett kiutalniuk. Több, egykori magánnyugdíjpénztár-tag esetében azonban a nyilvántartásban szereplő adatok hibásak voltak, így a hibás címre kiutalt összeg visszaérkezett a magánnyugdíjpénztárakhoz.

A Nemzetgazdasági Minisztérium ezért felszólítja a magánnyugdíjpénztárakat, hogy a zökkenőmentes elszámolás érdekében a volt pénztártagok adatmódosítási kérelmének tegyenek eleget, valamint az át nem vett és a magánnyugdíjpénztárakhoz visszaérkezett összegek kifizetését a volt pénztártagok rendelkezése alapján határidőn belül ismét tegyék meg – ismerteti a közlemény.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.