A hírös városhoz bizony Hírös hét dukál

MN
2011. 08. 26. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kecskeméten augusztus 22–28. között újra megnyitja kapuit a kultúra, a hagyományok és a gasztronómia hete, a Hírös hét fesztivál, amelyre borváros, kulturális és szórakoztató programok, régi magyar filmek, táncnapok, gyermekrendezvények, mezőgazdasági és kistérségi kiállítás és színvonalas koncertek hívogatják a vendégeket.
A programsorozat története 1934-re nyúlik vissza, amikor Móricz Zsigmond élő rádióadásban üdvözölte az első Hírös hetet, mint a kecskeméti hagyományok és értékek ünnepét. Noha azóta több emberöltő eltelt, a fesztivál küldetése változatlan: kitárni ország-világ előtt a kulturális kincsestárat. A Kossuth téri színpadon a kistérség települései mutatkoznak be, a városháza előtti sétányon pedig jövő keddtől csütörtökig pékmesterek versengenek a Kecskemét legjobb kenyere cím elnyeréséért. Augusztus 27-én a Vízműdombon katonai hagyományőrző csoportok tartanak látványos bemutatót az 1848/49-es szabadságharc idejéből. Igazi kuriózum a hagyományos babakocsis felvonulás, amely a Katona József Színház elől indul jövő vasárnap délután. Sztárfellépőkből sem lesz hiány, a város vendége lesz például a Hot Jazz Band, a Hooligans és Varga Miklós is.
Infó: www.hiroshetfesztival.hu

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.