A Kadhafi-rezidenciát bombázzák a NATO vadászgépei + Képek

A NATO harci gépei Moamer el-Kadhafi líbiai vezető tripoli rezidenciáját bombázták keddre virradóra – jelentette az al-Arabíja arab hírtévé a kormányellenes lázadókra hivatkozva. Eközben heves összecsapás történt kedd reggel a líbiai fővárostól nyugatra a lázadók és Moamer Kadhafi líbiai vezető csapatai között.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/805003" target="_blank"><strong>• Még cseppfolyós a helyzet és bizonytalanságok vannak</strong></a>

MNO
2011. 08. 23. 6:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A felkelők elmondták a csatornának, hogy a rezidencia közeléből hallották a légicsapásokat. A kormányellenes lázadók vasárnap este vonultak be Tripoliba, amelynek nagy részét ellenőrzésük alá vonták. A felkelők szerint a Kadhafi-hű erők kezén a fővárosban csak a líbiai vezető rezidenciája, a Báb-el-Azizíja épületegyüttes maradt.



A lázadók közlése szerint Tripolitól 80 kilométernyire, el-Udzseilat városban robbantak ki harcok. A településen nem sokkal korábban Kadhafi mellett tüntettek.



Kadhafi holléte élénk találgatások tárgya. Egy neve elhallgatását kérő diplomata hétfőn mindazonáltal közölte, Kadhafi továbbra is fővárosi rezidenciáján tartózkodik. A felkelők hétfőn további erősítést küldtek a tengeren át Tripoliba a tőle 200 kilométerre keletre fekvő Miszrátából. Vasárnap már mintegy kétszáz lázadó érkezett Miszrátából Tripoliba – szintén a tengeren –, hogy csatlakozzon a főváros bevételére készülő ellenzékiekhez. A Kadhafi-hű erők hétfőn három Scud típusú rakétát lőttek ki a líbiai vezető szülővárosából, Szirtből Miszrátára, de a lövedékek valószínűleg a tengerbe vagy a tengerpartra csapódtak be; sebesültekről és anyagi károkról nem tudni – közölte a NATO Brüsszelben.



(Fotók: Reuters)

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.