A kanadai magyarok is emlékeznek a Gyászszalag napján

A kanadai parlament 2009. novemberében augusztus 23-át a Gyászszalag napjává (Black Ribbon Day) nyilvánította emlékezve a kommunizmus és nácizmus európai áldozataira.

MNO
2011. 08. 06. 8:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyászszalag napja augusztus 23. a hírhedt Molotov-Ribbentrop paktum aláírásának évfordulója, amikor a náci Németország és Szovjet-Oroszország egyezséget kötött, hogyan osztják fel erőszakosan, illegálisan a közöttük lévő országokat.

Ezen a napon (augusztus 23.) este a Kanadai Kelet-, Közép-Európai Szervezetek (melynek egyik alapító tagja a Kanadai Magyar Kulturális Tanács) szervezésében Montreálban, Ottawában, Winnipegen, Edmontonban, Vancouverben és Torontóban lesznek megemlékezések.

Torontóban este 8 órakor a St. Maximillian Kolbe lengyel római katolikus templomban, Montreálban a Litván templomban, Winnipegen az Ukrán templomban, Vancouverben az észtek szervezésében, Ottawában a lettek szervezésében, míg Edmontonban a magyarok szervezésében az Edmontoni Városházán tartanak ökumenikus megemlékezést azok a nemzetek, amelyek áldozatai voltak ezeknek a gyilkos rezsimeknek.

(MNO)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.