A katonák szedték össze a gép roncsait

Lezuhant egy pilóta nélküli kémrepülőgép Pakisztánban, az Afganisztánnal határos térségben – közölte pénteken a pakisztáni hadsereg szóvivője.

MNO
2011. 08. 26. 6:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szaíd Ahmed szerint a kis kémrepülőgép csütörtökön zuhant le a délnyugat-pakisztáni Csaman városban, de károk nem keletkeztek a becsapódás következtében. Semmi se utal arra, hogy a gépet lelőtték volna – tette hozzá.

Az Afganisztánban állomásozó NATO-csapatok közölték, hogy semmit se tudnak a pakisztáni balesetről. Ahmed szerint a kisrepülőgép kamerákkal és más berendezésekkel volt felszerelve, de fegyverekkel nem. A katonák összeszedték a gép roncsait, de még nem dőlt el, hogy visszaadják-e az Afganisztánban állomásozó amerikai erőknek. Az amerikai hadsereg pilóta nélküli repülőgépei gyakran hajtanak végre berepüléseket Pakisztán Afganisztánnal határos térségébe, ahol tálib lázadók és az al-Kaida terrorszervezet fegyveresei rejtőzködnek. Gyakran légicsapásokat is mérnek az iszlamisták búvóhelyeire.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.