A költözés alatt bukott le

Kábítószerrel visszaélés miatt indult eljárás egy 24 éves fiatalember ellen, aki úgy bukott le, hogy az utcán megérezték a rendőrök a lakásában termesztett indiai kender szagát – közölte szombaton a rendőrség.

MNO
2011. 08. 06. 17:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az erzsébetvárosi rendőrkapitányság munkatársai péntek délután fokozott ellenőrzést tartottak a kerületben, amikor az egyik utcában a rendőrjárőr jellegzetes, gyanús szagra lett figyelmes. A járőrök az egyik ház ajtaját nyitva találták, s amikor beléptek a lépcsőházba, a szagot intenzívebben érezték. Ezért elkezdték felderíteni az emeleteket.

Az egyik szinten három pakoló fiatalt találtak, akik közül kettő elindult a lépcsőn lefelé. Ahogy elhaladtak a rendőrök mellett, ruházatukról jól érződött a kábítószer szaga, így kérdőre vonták őket.

Közölték, hogy a barátjuknak – a harmadik fiatalnak – segítenek költözni, aki albérletbe vette ki a lakást. A bérlő beengedte a rendőröket a lakásba, akik ott zöld színű, jellegzetes illatú növényekre lettek figyelmesek. A fiatalember nem tagadta, hogy kábítószer van a birtokában, sőt elmondta, hogy az indiai kendert saját célra termeszti is.

Átvizsgálták a ruháját, s találtak nála egy kocsikulcsot. Az ahhoz tartozó autóból további gyanús növények kerültek elő. A helyszínre érkező botanikus szakértő megállapította, hogy az összesen 35 cserépben indiai kender van. A 24 éves fiatalember ellen a VII. kerületi rendőrkapitányság folytat eljárást.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.