A kubai keze megakadályozta, de nem bánkódik

Az athéni olimpiai bajnok kínai Liu Hsziang elsődleges célja az éremszerzés volt, így nem bánkódik azon, hogy a kubai Dayron Robles keze megakadályozta az első hely megszerzésében a tegui szabadtéri atlétikai világbajnokság 110 méteres gátfutó számában.

MNO
2011. 08. 30. 13:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nagyon elégedett vagyok a futásommal, s csak egy picit bosszant az, ami történt – nyilatkozta a Robles kizárása után ezüstérmessé előlépett 28 éves futó. – Dobogós helyen szerettem volna végezni, s ez sikerült.”

A hétfői döntőben a korábbi világcsúcstartó kínai a táv második felében a legdinamikusabban mozgott, s már éppen megelőzte volna legnagyobb riválisát, aki az utolsó előtti gátról lejövet jobb kezével belekapott az ő karjába, amitől megrogyott, s végül csak harmadikként ért célba.

A futam utáni óvást követően a döntnökök azt állapították meg, hogy a jelenlegi rekorder (12,88 mp), pekingi ötkarikás bajnok Robles egyértelműen akadályozta Liut, ezért a kubait kizárták, az aranyérem pedig az eredetileg másodikként célba érő amerikai Jason Richardsé lett.

Liu Hsziang számára azért is volt fontos a mostani vb, mert 2008-as súlyos sérülése óta most először volt lehetősége világversenyen igazán jó helyezés elérésére.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.