A kukoricával a hatóságokat akarta tesztelni a vetőmaglobbi?

Tesztelni próbálta a vetőmaggyártó lobbi a magyar hatóságokat, amikor génszennyezett kukorica-vetőmagot értékesített magyar gazdáknak – egy dél-amerikai példára hivatkozva ezt állítják az agrárkutató intézet munkatársai.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/799845" target="_blank"><strong>• Meg kell szüntetni a magyar mezőgazdaság kiszolgáltatottságát</strong></a><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/799580" target="_blank"><strong>• Lecsapnak rájuk, milliárdos bírságok jöhetnek + Képriport</strong></a>

MNO
2011. 08. 26. 15:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hír TV Célpont című műsorának elmondták: az unióban engedélyezett génmanipulált fajták a hagyományos vetőmaghoz képest Magyarországon nem hoznak több termést és megművelésük sem olcsóbb, ezért szerintük a multik akciója tisztán a piacszerzésre irányult.

A szegedi növénybiológiai intézet kutatói szerint azonban hazánk ma sem mentes a génmódosított összetevőktől, hiszen az import szója a hazai élelmiszeripar egyik kedvelt alapanyaga, ráadásul az országban több helyen a húsállatokat is génmanipulált takarmánnyal hizlalják.

A génszennyezés egészségügyi kockázataival péntek este fél 10-től részletesen foglalkozik a Hír TV Célpont című műsora.

(HírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.