A Meseudvar a kisebbeket ejti rabul

MN
2011. 08. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma nyílik a Meseudvar, amely a Kecskeméti Ifjúsági Otthon és a Népi Iparművészeti Múzeum udvarán hároméves kortól minden apróságnak kínál programokat – egészen augusztus 10-ig. A rendezvény általános menete mindennap megegyező: a piciket fél hat és hat óra közt gyülekező játék várja, majd hat órakor megkezdődik a mesés-zenés interaktív foglakozás. Este hétkor a bemutatott mesékhez kapcsolódó kézművesprogram, majd pedig „madárlátta” finomság kóstolója következik.
Három alkalommal különleges programok is várják az apróságokat: július 27-én, fél hattól magyar mese kerül elő a bábos tarisznyájából, ugyanis Szirtes Józsefné bábos-játszóházvezető előadja a Csillagszemű juhászt. Augusztus 3-án, szintén fél hatos kezdéssel a Csörömpölők Együttes közreműködésével vidám, megzenésített versek is fölcsendülnek a nyár főszereplőiről: a napsugárról, a záporról, a pillangóról, a méhekről, a virágokról, a fagylaltról és a kacagó gyerekekről. Augusztus 10-én, öt órától újabb program ejti rabul a csemetéket: ekkor a Ba-Hor-Ka Énekegyüttes és egy vásári zenész közreműködésével veszi kezdetét a Vásárfia névre hallgató zenés-éneklős kalandozás, amely során a kicsik érdekes népi kismesterségekkel ismerkedhetnek meg, és megtudhatják, milyen furcsa dolgok történhetnek a vásári forgatagban.

Infó: www.kio.hu

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.