A Miramax is beszáll

Az amerikai Miramax filmstúdió a héten elkezdte egyes filmjei forgalmazását a Facebook közösségi portálon. A bevezető csomagnak szánt kínálat egyelőre amerikai, brit és török felhasználók számára hozzáférhető.

MNO
2011. 08. 23. 20:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Miramax eXperience-től az amerikai felhasználók húsz filmet rendelhetnek online a Facebookon, a britek és a törökök pedig tíz mozit nézhetnek meg a Variety.com hétfői beszámolója szerint. Mindhárom térségben láthatják a felhasználók többek között a Good Will Hunting, a Hideghegy, a Kémkölykök és a Chicago című produkciót. Korábban a Warner Bros., a Paramount és a Universal stúdió is megállapodott a Facebookkal filmjeik online kölcsönzéséről.

A Miramax versenybeszállása azért izgalmas, mert a stúdió az idén leszerződött a Lionsgate-tel és a StudioCanallal, és ezzel több mint 550 film globális forgalmazási jogához jutott hozzá. Mivel a StudioCanal a brit, a francia és a német piacon is jelen van, várhatóan Franciaországban és Németországban is megnyílik a lehetőség a Facebookon keresztül történő filmrendelésre.

A filmek forgalmazása a tervek szerint szeptemberben kezdődik meg a közösségi hálón. A felhasználók 3 dollárnak megfelelő 30 Facebook-kreditért nézhetnek filmet a közösségi hálón, iPaden vagy Google TV-n. A megrendelt filmet az elindításától számított 48 óráig lehet nézni. A megrendelés 30 napig lesz érvényben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.