A munkásszálló is leégett

Leégett egy lakatlan épület, valamint egy üres juhhodály is Bugacon szombat délután, a nagy kiterjedésű tűz megfékezésén jelenleg is dolgoznak a tűzoltók – közölte a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese.

MNO
2011. 08. 27. 15:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csík Zoltán tájékoztatása szerint 12:30 körül érkezett a riasztás, amelyet követően 5 járművel mintegy 25 tűzoltó érkezett a helyszínre a környező városokból. A lángok eddig ismeretlen körülmények között a gazban, illetve az avarban keletkeztek, a tűzoltók kiérkezésekor már mintegy 120x500 méteres terület égett.

A tűz épületeket is veszélyeztetett, amelyek közül végül egy 30 négyzetméteres, lakatlan, az elsődleges információk alapján munkásszállóként használt építmény, valamint egy 1500 négyzetméter alapterületű, üres, nádfedeles juhhodály teljes egészében megsemmisült.

A tűzoltóknak sikerült megmenteniük a pusztulástól egy másik üres juhhodályt, 600 darab körbálát, valamint a tűz által ugyancsak veszélyeztetett közeli tanyát és erdőt is – jelezte a főhadnagy. A tüzet már sikerült körülhatárolniuk, ám megfékezésén jelenleg is dolgoznak. Az eset körülményeire és a károk felmérésére vonatkozó vizsgálat ugyancsak tart – tette hozzá.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.