A rezidenciát elfoglalták – Senki sem tudja, hol vannak Kadhafiék

Nem találták meg Moamer el-Kadhafit a kedden elfoglalt rezidencián – közölte a felkelők szóvivője.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/805173" target="_blank"><strong>• Sorra csapódnak be a rakéták a rezidencia körül + Képek</strong></a>

MNO
2011. 08. 23. 19:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Báb el-Azizíja épületegyüttes teljesen az ellenőrzésünk alá került, Kadhafi ezredes és a fiai nincsenek ott. Senki sem tudja, hogy hol vannak” – mondta egy Bengáziban tartott tájékoztatón Ahmed Omár Bani ezredes.

A felkelők vezető szerve, az Átmeneti Nemzeti Tanács egy másik szóvivője Londonban azt mondta, hogy „nem hiszik, hogy elhagyta volna az országot. Szerintük még Líbiában van, vagy Tripoliban, vagy a közelében. Előbb-utóbb megtalálják. Ha él, letartóztatják – ez lenne a háború legjobb kimenetele – vagy megölik, ha ellenállást tanúsít” – mondta Gama el-Gemáti.

William Hague brit külügyminiszter kedden a BBC-ben arra figyelmeztetett, hogy a Kadhafi-rendszer „az utolsó napjait éli, de még nem ért véget”, és még „gigantikus problémák jelentkezhetnek”.

Bengáziban örömkiáltásokkal, dudálással és lövéssorozatokkal fogadták a Báb el-Azizíja elestét. Fellobogózott gépkocsik járnak fel s alá, az emberek gratulálnak egymásnak. Az utcákon dörrenések visszhangzanak, miként korábban is, amikor a felkelők nagyobb sikereket értek el – jelentették a helyszíni tudósítók.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.