A szocialisták által tönkretett Magyarország mára ismét megbecsült

Megfeszített munkával sikerült helyreállítani Magyarország európai uniós megbecsülését az elmúlt alig több mint egy év alatt – mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter szerdán Kecskeméten.

MNO
2011. 08. 24. 18:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez azért is fontos, mert korábban olyan elvtelen paktumok kötettek, egyes ágazatok oda nem figyelés áldozatává váltak, amelyeknek a káros következményeit csak további hosszú évek munkájával tudjuk ledolgozni – mondta Fazekas Sándor miniszter a 77. Hírős Hét Fesztivál keretében rendezett mezőgazdasági és vidékfejlesztési fórumon.

A miniszter megfogalmazása szerint a szocialista kormányok ténykedése miatt, „forintmilliárdokba” mérhető károkkal szembesül a jelenlegi kormány. Elértük azt, hogy Magyarország megbecsült szereplője az Európai Uniónak, mert stabil kormányzással és hatékony érdekképviselettel rendelkezünk – hangsúlyozta a miniszter.

A vidékfejlesztés területén négy „mérföldkövet” sorolt fel Fazekas Sándor. Az első helyen az Új Széchenyi Terv elindítását nevezte meg, amelynek keretében olyan gazdaságélénkítő program valósul meg, amely mikro-, kis-, és közepes vállalkozásoknak is esélyt és lendületet ad.

Fazekas Sándor kiemelte: most már van gazdaságpolitikája Magyarországnak, ellentétben a korábbi kormányzási időszakkal, „amikor nem volt ilyen program, és nem volt iránya az ország gazdaságának”. Fontos iránymutatónak nevezte az alaptörvény megalkotását, amely leszögez olyan dolgokat, mint a természeti erőforrások védelme, az erdők, a vízkészlet, a honos állatfajok védelme, a föld védelme, valamint a magyar mezőgazdaság GMO-mentességének megőrzése.

A miniszter a harmadik mérföldkőnek a friss tartalommal megtöltött Új Magyarország Vidékfejlesztési Programot nevezte. Hozzátette: korábban úgy használtak fel a vidékfejlesztésre előirányzott 1300 milliárd forintos keret 80 százalékát, döntően a nagy cégek részére, „hogy a magyar vidéken alig-alig látjuk a hatását”. A célunk az, hogy a megmaradt mintegy 200 milliárd forintot a kis- és közepes családi gazdaságok, vállalkozások megerősítésére fordítsuk – tette hozzá.

Negyedik helyen a magyar EU-elnökséget említette a mezőgazdasági és vidékfejlesztési tárca vezetője. Sikerként értékelte, hogy „erős, közös agrárpolitika melletti elkötelezett döntés született a magyar elnökség időszakában”. Akik az agrárium támogatásából el akartak venni, azok nem érték el a céljukat – fűzte hozzá. Fazekas Sándor jelezte: a Nemzeti Vidékfejlesztési Stratégia társadalmi vitája a végéhez közeledik.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.