A telefonja is ki volt kapcsolva az autista fiúnak

Több órára eltűnt egy autista fiú Dobogókőnél az erdőben vasárnap délután; a keresésére indult – rendőrökből, erdészekből és egy kutató-mentő szolgálat tagjaiból álló – csapat éppen egyeztetett a helyszínen, amikor a fiú négy óra bolyongás után előkerült.

MNO
2011. 08. 29. 6:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Balázs László, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat szolgálatvezetője az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a 20 év körüli fiú édesanyjával túrázott Dobogőkőnél vasárnap, amikor a késő délutáni órákban a túraútvonal egy meredek részénél eltűnt. A nő először egyedül próbálta megkeresni fiát, majd jelezte az eltűnést a rendőröknek.

Este 22 órára összeállt egy 30 fős – rendőrökből, erdészekből és a kutató-mentő szolgálat tagjaiból álló – keresőbrigád, akik mentőkutyákkal, hőkamerákkal indultak volna a fiú keresésére, ám épp, amikor a térképnél egyeztettek a keresés útvonaláról, a fiú kisétált az erdőből.

Balázs László elmondta, hogy az autista fiú sajnos nem tudta elmondani, hogy merre járt, ráadásul a nála lévő mobiltelefon is ki volt kapcsolva.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.