A vártnál rosszabb adat érkezett

Az Egyesült Államokban a múlt héten csaknem 420 ezren kértek első alkalommal munkanélküli segélyt, a csütörtökön megjelent adat rosszabb az elemzői várakozásoknál.

MNO
2011. 08. 25. 19:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A washingtoni munkaügyi minisztérium közleménye szerint 417 ezer úgynevezett első segélykérelem érkezett a munkaügyi hivatalokhoz a múlt héten, az egy héttel korábbi – felülvizsgált, 408 ezerről felfelé módosított – 412 ezer után. Elemzők csökkenésre, 405 ezer első segélykérelemre számítottak.

A trendet pontosabban mutató négyhetes mozgóátlag 4 ezerrel 407 500-ra emelkedett. Az elemzői konszenzus szerint akkor várható munkaerő-piaci javulás, ha 400 ezer alá csökken a heti segélykérelmek száma.

Az adat megjelenése után gyengültek a New York-i tőzsde határidős mutatói.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.