Afrikai nőkkel kereskedett a banda, felszámolták

Fiatal afrikai nőkkel kereskedő nigériai bandát számoltak fel Csehországban. Pavel Hanták, a cseh rendőrség szervezett bűnözés elleni osztályának szóvivője kedden közölte, hogy a hatóságok négy személyt – három nőt és egy férfit – őrizetbe vettek.

MNO
2011. 08. 23. 15:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A bűnszövetkezet feje egy 37 éves, tartósan Csehországban letelepedett nigériai nő volt” – jelentette be Hanták. A 2009 óta működő banda megalapozatlan munkaajánlatokkal 18 és 25 éves kor közötti afrikai nőket csábított Csehországba, illetve más európai országokba, ahol azután elvették irataikat és prostitúcióra kényszerítették őket.

A négy őrizetbe vett személyt illegális emberkereskedelemmel, valamint hivatalos iratok hamisításával vádolta meg a rendőrség. Amennyiben bűnösségük bebizonyosodik, akár 15 év börtönbüntetést is kaphatnak. A rendőrségnek eddig már legalább 25 afrikai nő esetét sikerült feltárnia. Valószínű, hogy a becsapott és kihasznált nők száma jóval magasabb lesz – mondta a szóvivő.

A fiatal afrikai nőkkel Európába való megérkezésük után közölték, hogy a megígért munkahely sajnos már foglalt. Ugyanakkor azt követelték tőlük, hogy maradéktalanul fizessék meg a „munkaközvetítők” állítólagos kiadásait, 50 ezer eurót. A nőknek ezt az összeget Prágában, illetve a cseh–német határvidéken működő bárokban kellett prostitúcióval megszerezniük.

Az áldozatok közül korábban senki sem tett panaszt a hatóságoknál, mert tartottak a fekete mágiától. A banda tagjai ugyanis még Afrikában egy rituális eljárás keretében megeskették a nőket, hogy európai útjukról senkinek sem fognak beszélni, nem árulják el a szervezőket és teljes mértékben állják a költségeket.

„A rituális eljárás során állítólag inniuk kellett saját vérükből, illetve hallgatási fogadalmat kellett tenniük a temetőben. Azzal fenyegették meg őket, hogy ha ezt nem tartják be, családtagjaik meglakolnak. A banda tagjai visszaéltek azzal, hogy a nők fanatikusan féltek az istenek bosszújától” – mondta újságíróknak Hanták.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.