Ajándékcsomagot kapnak az elsősök

Az idén is ingyenes kisiskoláscsomaggal támogatja az iskolakezdőket Győr önkormányzata – tájékoztatott a városháza.

MNO
2011. 08. 26. 18:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A beiskolázás megnövekedett terheket ró a szülőkre, ezért a város 2011-ben Győr összes elsős kisdiákját megajándékozta egy kezdőcsomaggal, tekintet nélkül arra, hogy önkormányzati vagy más fenntartású intézményben kezdik meg tanulmányaikat – tudatták. Az indulócsomag többek között a szükséges füzeteket, írólap- és rajzlapcsomagot, színespapír-készletet, számolókorongot, papírcentit, radírt, ceruzákat, vonalzót, vízfestéket, ecseteket és iratgyűjtőt is tartalmaz.

Győr városa az idén saját költségvetéséből különítette el az erre fordítandó összeget, így csaknem 1300 győri háztartásba érkezik meg a támogatás – írják. Szeptemberben a pedagógusok ki fogják osztani a csomagokat a gyerekeknek az iskolákban, ezért felhívjuk a szülők figyelmét, hogy ne költsenek pénzt a felsorolt eszközökre.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.