Alternatív fűtési rendszer a szekszárdi sportcsarnokban

Termálvízzel fűtik a szekszárdi sportcsarnokot ez évtől, az alternatív fűtési rendszer a csarnok mellett, egymilliárd forintos beruházással épülő termálvizes fürdő vizét hasznosítja – közölte az intézmény vezetője az MTI-vel.

MNO
2011. 08. 23. 6:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az átadás előtt álló fürdő termálkútjából 32 Celsius-fokos vizet termelnek ki, amelyet hőszivattyúval melegítenek fel a szükséges hőfokra, majd használnak fel strandszezonon kívül a sportcsarnok fűtésére – mondta a folyamatban lévő átalakításról Csillag Balázs, a létesítmény igazgatója. Hozzátette: az 1989-ben épült, 2000 négyzetméteres sportcsarnok fenntartása elsősorban a rossz szigetelés miatt gazdaságtalan, a tetőhéjazat alatt például egyáltalán nincs szigetelés. A termálvízzel a gázfűtés évi tízmillió forintos költségének fele megtakarítható – jegyezte meg.

Az intézmény vezetője beszámolt arról is, hogy a szekszárdi önkormányzat 150 millió forintos energiatakarékossági beruházásra nyújtott be pályázatot a Környezet és Energia Operatív Program kiírására; kedvező elbírálás esetén a teljes villamos hálózatot kicserélik, és mintegy száz négyzetméteren 50 kilowattóra teljesítményű napelemeket helyeznek el az épületen; a rekonstrukcióval a becsült megtakarítás évente megközelíti a hárommillió forintot.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.