Amikor még Guardiola védte meg Mourinhót

Ismétli magát a futballtörténelem is, de felcserélt szereposztással. Az argentin sajtó sem tért még napirendre a múlt héten csúnyán végződő Barca–Real Szuperkupa-döntőn történtek fölött. Most előásták azt a videofelvételt – katalán segítséggel –, amelyen 15 éve a Barca jelenlegi csodaedzője, Pep Guardiola elég hevesen kelt Mourinho, a Barca akkori másodedzőjének védelmére.

2011. 08. 22. 20:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A spanyol bajnokság 1996/97-es idénye első felében a Barcelona látogatott el az Athletic de Bilbao otthonába, a San Mamésbe, és 2:1-es vereséggel távozott. Akkor Bobby Robson irányította a Barcát, és Mourinho volt a segédedzője. A találkozóról fennmaradt egy emlékezetesen kemény, de a múlt hetinél finomabb összezördülés Luis Fernández, a bilbaóiak mestere és Mourinho között. Luis Fernández a lefújás után odament a vendégek kispadjához, mert nem érte be a diadallal, és provokálni kezdte a kispadon ülőket. Aztán csak azt lehetett látni, hogy Mourinho bal kezének mutatóujjával megfenyegeti a francia válogatott egykori kiváló hátvédjét. Az akkor még hátvéd és heves természetéről ismert Pep is odament Fernándezhez és mondott neki néhány keresetlen szót Mourinho védelmében. Úgy kellett szétválasztani őket, nehogy ölre menjenek. Az egyébként spanyol születésű, de végül francia állampolgárságot választó Fernández az akkori mérkőzés után ma már ismerős módon gúnyolódott rajta az újságíróknak: „Én Bobby Robsonnal beszélek, őt nem ismerem. Biztos jól érzi magát a kispadon. Ki ő?”

Érdekes módon „Mou” az elvesztett kupadöntő után valami hasonló kijelentésre ragadtatta magát, amikor a sajtótájékoztatón az újságírók természetesen rákérdeztek a Barca másodedzőjével, Tito Vilanovával történt csúnya szemkinyomó kísérletre. Az argentin szakíró következtetése: sajnálatos, hogy „Mou” 15 év után átállt a provokátorok oldalára.

(clarin-com)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.