Átalakult az intézményi megtakarítások szerkezete

A második negyedévben a magán-nyugdíjpénztári vagyon döntő része átkerült a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapba, így az intézményi megtakarítások szerkezete átalakult: a pénztári vagyon jelentősen csökkent, és a biztosítói vagyon lépett elő a legnagyobb csoporttá.

MNO
2011. 08. 31. 13:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (Bamosz) szerdán közölt negyedévi összesítése szerint az intézményes megtakarítás 30 százalékkal csökkent 2011 második negyedévében, 6852 milliárd forintra zsugorodott az első negyedév végi 9822 milliárd forintról. Ezen belül a befektetési alapok vagyona 0,7 százalékkal, míg a vagyonkezelt vagyon 49 százalékkal csökkent.

A második negyedév végén a vagyonkezelt vagyon 35 százaléka volt pénztári vagyon, 52 százaléka biztosítói vagyon, 13 százalék pedig az egyéb kategóriába sorolható. Az első negyedév végén még a pénztári vagyon volt a legnagyobb kategória 66 százalékos aránnyal, a biztosítói vagyon 27 százalékot, az egyéb kategória 7 százalékot képviselt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.