Az MSZP az utcára hívja az embereket

Az MSZP a szakszervezeti demonstrációkon való részvételre szólítja fel az embereket, valamint parlagfűügyi kormánybiztos kinevezését sürgeti.

MNO
2011. 08. 27. 11:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Török Zsolt, a párt szóvivője szombati sajtótájékoztatóján kifejtette: az MSZP támogatja az érdekképviseletek szeptember 12-i és 29-i megmozdulásait. Felidézte a Mesterházy Attila pártelnök által korábban elmondottakat, miszerint ha nincs mód a tárgyalásokra, akkor a parlamenti eszközökön, az Alkotmánybíróságon és a nemzetközi fórumokon túl az utcán kell megmutatniuk az embereknek, hogy mi a véleményük és hogy mit kérnek a kormánytól.

Az MSZP szóvivője szerint „mindenkinek magáért kell utcára jönni”, mert mint mondta, a munkavállalóknak az igazságtalan adórendszer miatt kevesebb marad a borítékban, a különböző különadók áthárítása miatt növekednek az árak, csorbítják az egyetemisták, főiskolások, valamint a munkavállalók jogait, valamint „diktatórikus rendszer kiépítésére törekszik a jelenlegi hatalom”.

Torzsa Sándor, a Societas budapesti elnöke arról számolt be, hogy a baloldali ifjúsági mozgalom egy október 10-ig tartó pályázatot ír ki. Ide olyan ötletes transzparenseket várnak, amelyekből később matricakampányt indítanak – tette hozzá.

„Parlagfűvészhelyzet” van

Oláh Lajos közlése szerint szerint „parlagfűvészhelyzet” van Magyarországon, az ellenzéki párt ezért kormánybiztos kinevezését szorgalmazza a helyzet megoldása érdekében.

A parlament fenntartható fejlődés bizottságának szocialista alelnöke szombati közleményében arra kérte a kormányzatot, hogy azonnali hatállyal adjon ki „parlagfűriadó” figyelmeztetést. A politikus szükségesnek tartja egyebek mellett azt is, hogy leegyszerűsítsék a parlagfűvel kapcsolatos bejelentéseket.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.