Azonos elbánás illet meg mindenkit a közkórházakban

A közpénzből fenntartott kórházakban azonos elbánás illet meg minden biztosítottat – jelentette ki az osztrák egészségügyi miniszter szerdán egy fogyasztóvédő szervezet kutatására reagálva.

MNO
2011. 08. 24. 19:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyesület egy teszt során arra a megállapításra jutott, hogy néhány kórházban a szemműtétre várók közül előbb kerülnek sorra azok a betegek, akik a kötelező mellett kiegészítő egészségbiztosítással is rendelkeznek.

Alois Stöger tárcavezető az osztrák rádiónak nyilatkozva felháborodásának adott hangot. „Ez disznóság” – fogalmazott, hozzátéve: egy közkórházban minden beteget azonos ellátásban kell részesíteni. Az egészségügyi rendszert a társadalombiztosítás finanszírozza, ezért a befizetőket komolyan kell venni – hangsúlyozta a miniszter.

A törvény csak azt írja elő, hogy a kiegészítő biztosítással rendelkezők nagyobb komfortfokozatú elhelyezésre jogosultak a kórházi ellátás során. A miniszter felszólította a tartományi kormányokat, hogy nyolc hónapon belül hajtsák végre a nyilvános kórházi várólisták bevezetéséről szóló törvényt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.