Azt mondta, hogy a beteg testvére főzi meg a rengeteg drogot

Több mint 30 millió forint értékben mintegy 30 kilogramm marihuánát foglaltak le egy román rendszámú busz utasánál a pénzügyőrök az ártándi határátkelőhelyen – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-vel.

MNO
2011. 08. 26. 9:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Olaszországba tartó autóbuszt szerda hajnalban ellenőrizték Ártándnál. Az utastérben lévő három utazótáskában „ömlesztve, alufóliával letakarva, zöld színű növénydarabok (gyökér nélküli szár, levélrészek és magok) voltak”. Ezek, mint írták, jellegzetes szagot árasztottak, a kábítószer-kereső kutya, illetve a kábítószerteszt is megerősítette, hogy marihuána van a csomagokban.

A táskákat senki nem vallotta magáénak, ám az egyikből előkerült egy pénztárca, abban egy papír, amelyen egy román nő neve volt olvasható. Az autóbuszon utazó nő kezdetben tagadta, de később elismerte, hogy a három táska az övé. A pénzügyőröknek azt mondta: a csomagokat Romániában kapta egy fiatalembertől, hogy azokat vigye Rómába és egy étteremben adja át egy másik férfinak. „Állítása szerint az átadó azt mondta, hogy az Olaszországban tartózkodó testvére beteg, és neki küldi a táskában található növényt, ami teaként megfőzve jó a betegségére” – olvasható a közleményben.

A NAV pénzügyőrei a kábítószergyanús szállítmányt lefoglalták, az ügyet pedig átadták az illetékes rendőrkapitányságnak, amely a román nőt őrizetbe vette.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.