Balzsay világbajnok

Balzsay Károly megszerezte a Boksz Világszövetség (WBA) nagyközépsúlyú világbajnoki címét: a 31 éves magyar versenyző pénteken az ukrajnai Donyeckben többségi pontozással legyőzte a hazai közönség előtt szereplő Sztaniszlav Kastanovot.

MNO
2011. 08. 26. 17:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Balzsayt a három pontozóból ketten látták jobbnak riválisánál, míg a harmadik döntetlenre adta a meccset, így a Boksz Világszervezet (WBO) korábbi világbajnoka megszerezte a WBA övét. A magyar bokszoló édesapja, a korábbi szövetségi kapitány, idősebb Balzsay Károly elmondta, hogy végig hullámzó volt a mérkőzés, óriási csata folyt a ringben, s még csak nem is sejtették, hogy a menetek után ki állhat jobban. A szakember szerint egyértelműen az utolsó menet döntött, melyben fia sokkal jobban bokszolt ellenfelénél, s vélhetően a pontozók is így gondolták.

Balzsay legutóbb tavaly novemberben lépett szorítóba, akkor a negyedik menetben kiütötte Misa Nikolicot. Eddigi pályafutása során 26 mérkőzést vívott, 24 győzelme mellett kétszer kikapott. A magyar öklöző 2009 augusztusában veszítette el a Boksz Világszervezetnél őrzött nagyközépsúlyú világbajnoki övét, miután Budapesten technikai KO-val kikapott a német Robert Stieglitztől. Ezt követően decemberben a szintén német Robert Gutknechttől szenvedett vereséget, s akkor úgy nyilatkozott, valószínűleg befejezi pályafutását. Tavaly februárban azonban bejelentette, hogy nem hagy fel a profi ökölvívással.

A találkozót a 400 millió dollárból épített donyecki Donbass Arénában rendezték meg, amely jövőre az ukrán–lengyel közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság egyik helyszíne lesz.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.