Barnamezős ipari terület újul meg Csongrádon

Elsősorban fémmegmunkálással és fémszerkezetgyártással foglalkozó cégek betelepülését várja a Panol-Plusz Kft. arra a csongrádi barnamezős ipari területre, amelyet uniós támogatással fejlesztenek – közölte Chovanecz Balázs igazgató kedden az MTI-vel.

MNO
2011. 08. 23. 17:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 1,8 hektáros terület infrastrukturális fejlesztése mintegy 400 millió forintba kerül, ennek felét uniós támogatás fedezi – mondta a szakember. Hozzátette: a beruházás célja olyan kedvező környezet kialakítása, amely lehetővé teszi új vállalkozások betelepülését, ezzel munkahelyek teremtését.

Az előreláthatólag az év végére befejeződő fejlesztés során kiépül a terület alap-infrastruktúrája, a gáz- és villamos-, víz- és szennyvízhálózat. Elbontják a rossz állapotú raktárépületeket, helyettük új, korszerű, 504 és 432 négyzetméteres, könnyűszerkezetes üzemcsarnokok épülnek, és átalakítják a leromlott állapota miatt kihasználatlan hagyományos építésű, 3 ezer négyzetméteres üzemcsarnokot is.

A potenciális betelepülők igényeinek megfelelően vásárolnak két általános fémmegmunkáló eszközt, melyeket bérleti konstrukció keretében használhatnak majd a fémszerkezetgyártó vállalkozások. Az eszközbeszerzéshez kapcsolódóan a független, de potenciális piaci partnerként, beszállítóként betelepülő vállalkozások igényeihez alkalmazkodva kifejlesztenek egy a berendezésekhez használható belső szoftvert is. Az újonnan megjelenő cégek irodáit a meglévő fogadóépület felső két szintjén, összesen 1224 négyzetméteren alakítják ki – ismertette a fejlesztés részleteit Chovanecz Balázs.

Az 1,3 milliárd forintos éves árbevételű Panol-Plusz Kft. ipari klíma-, tűzvédelmi és légtechnikai berendezések gyártásával és telepítésével foglalkozik. A 140 főt foglalkoztató vállalkozás a Tisza-parti város második legnagyobb munkaadója, emellett akkreditált képzőhely, ahol évente hetven diákot is oktatnak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.